Kofi Annan propune solutii pentru rezolvarea violentelor din Siria

Scris de

Dupa descoperirea masacrului a peste 50 de femei si copii in Homs, diplomatii cauta solutii pentru a opri violentele. In acest timp, teroarea continua insa in Siria, deoarece  presedintele Bachar al-Assad se arata inflexibil si ignora propunerile de mediere inaintate de Kofi Annan, emisarul ONU si al Ligii Arabe.

Dupa vizita facuta la Damasc, fostul secretar general al Natiunilor Unite a anuntat ca i-a prezentat presedintelui sirian o serie de propuneri concrete pentru a rezolva criza din Siria. El a mai precizat ca intrevederile din capitala s-au axat pe necesitatea¬†“de a opri imediat violentele, de a permite accesul organizatiilor umanitare si de a face posibil dialogul”.

Ministrul francez al Afacerilor Externe, Alain Juppe, a precizat ca, imediat ce raspunsul presedintelui Bachar al-Assad fata de propunerile primite va fi cunoscut, tarile membre ale Consiliului de Securitate vor trebui sa intocmeasca o rezolutie privitoare la evenimentele din Siria.

In cadrul Consiliului, americanii si europenii incearca sa convinga Rusia si China sa-si reevalueze pozitia privitoare la aceasta rezolutie, deoarece pana in momentul de fata, cele doua tari si-au folosit dreptul de veto pentru a bloca orice interventie. Alain Juppe a declarat ca, in ceea ce priveste pozitia Chinei, aceasta ar putea sa evolueze pozitiv, ajungand, in cele din urma, sa accepte rezolutia. Cat despre Moscova, dupa intalnirea cu omologul sau rus, Seguei Lavrov, ministrul francez se arata sceptic fata de o posibila schimbare ce ar putea surveni in atitudinea acestei tari fata de adoptarea rezolutiei.

Franta , la randul ei, pune cateva conditii. Pe de o parte, ministrul de externe francez considera ca  initiativa de oprire a violentelor trebuie sa apartina regimului sirian, iar pe de alta parte, Alain Juppe propune ca rezolutia sa faca referire la o solutie politica ce ar trebui sa se inspire din planul de reglementare al Ligii Arabe.

Sursa: Le Parisien
Sursa foto: Kassataya

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.