Grecia a dat faliment

Scris de

Nooooo! Nu se poate. Tabloidul Capital citeaza doua agentii de rating care au mancat cu siguranta bureti flocosi. Grecia  a fost salvata de catre o troica fascista chiar vineri. Victoria ei mareata fiindu-ne anuntata cu multa pompa de insasi presa din Europa democratica. In aceeasi zi, pe undeva pe la amiaza.

Grecia mai este si o tara serioasa. Nu chiar ca floarea balcanilor, Romania, dar totusi. Sa nu uitam de aceea ca filozofii au ridicat si ei salariile bugetarilor, din imprumuturi, dand pensii pana si la morti, si salarii chiar si la cei fara loc de munca. Asta ca sa porneasca economia prin consum. Si iata ca ea a pornit! Spre groapa.

Au facut si grecii exact ceea ce vrea sa faca acum in Romania inimosul nostru presedinte. Care a slobozit pasarica salariilor intr-o frumoasa zi de primavara iniernita, chiar saptamana trecuta.

Premierul independent de orientare intortocheata a dat fuga la BNR cu stirea in mana, imediat ziua urmatoare. Pe Strugurel l-a gasit in livada ca de obicei. Cu venirea primaverii aceasta s-a apucat de gradinarit. Sapa acum o groapa in care va pune leul, asta ca sa fie absolut sigur ca fiara nu se va misca nici un milimetru.

Vineri cand dolarul a luat-o mai mult de un procent spre nord fata de leu, aceasta era inca rastignit. Din aceasta pozitie mareata valuta noastra si-a scos cu dispret limba catre dolar spunandu-i: De maine te pot lua toti dracii, pentru ca voi fi ingropat de insasi cel mai iubit tovaras din BNR, tatal economiei romanesti.

Asta nu numai pentru ca tata nu mai vrea sa ma misc deloc, ci si pentru simplul fapt ca eu nu mai vreau sa-ti vad mutra aia de yankeu spurcat. Ba mai mult! Vreau sa ma joc si eu de-a mortul cu investitorii, exact asa cum se joaca si presedintele cu tara. Taticul meu m-a informat despre acei oameni care vin de ani de zile cu sacii de bani in spate. Nu inteleg atunci de ce mai vrea sa ma ingroape? In trecut, investitorii obisnuiau sa ma faca tare ca un elefant.

Oricum, eu am totusi incredere asa cum au toti romanii in faptul ca tataia stie ce face. Daca fata de leu “gobernatorul” a manifestat o oarecare duritate, fata de noul premier, liber din punct de vedere politic ca o gazela cazata la gradina zoologica, este cu atat mai iubitor. Parand a fi chiar foarte mandru de el. Tocmai din acesta cauza nu l-ar ingropa nici pentru o mie de butoaie de vin. Ba chiar il admira!

Mai ales atunci cand il vede zburdand asa liber, la fiecare pocnitura de bici care se aude de la palatul Cotroceni. Tema salariilor bugetarilor nu-l prea intereseaza pe cavalerul viilor, ea fiind “optiunea guvernului“.

Asta i- a spus domnia sa cu multa blandete si premierului. Ceea ce il intereseaza insa in cel mai inalt grad pe seful BNR este repornirea consumului. Al aceluiasi consum care a dus doar acum o zi la marea victorie a Greciei.

Consumul din imprumut va pune asadar Romania pe sine, asa cum i-a pus si pe eleni, un popor de la care se pare ca ne-am apucat sa invatam si noi lucruri folositoare. Intre timp am auzit ca Scaraoschi si-a dat doctoratul din “mecanica locomotiva”. Si nu uita fratele lu’ mosu’ ca lu rumanu’ ii plac titlurili. Parca il vad pe drac la carma trenului valah, nu inainte insa de a fi ajuns si profesor universitar. Cand te duci in origini este bine sa fi condus de un carmaci educat.

Sursa: Renne
Sursa foto: Google Images

Etichete: , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.