Totul despre blog – Din culisele blogurilor

Scris de

Le-am cunoscut pe Oana Gherghisan si pe Maria Paltin la targurile dedicate produselor handmade. Mi-au placut ideile si originalitatea lor si, ca orice utilizator al Internetului, am cautat mai multe detalii despre ele in mediul online. Asa am gasit blogul BuyHand, semnat Oana si Maria, spatiul virtual unde fetele isi prezinta produsele.

Oana si Maria sunt un exemplu de pasiune tranformata in mica afacere. Se pricep un pic la calculatoare, un pic la marketing si pun mult suflet in ceea ce fac. Blogul le-a oferit un spatiu de prezentare cu un minim de efort si o modalitate practica de a-si valorifica produsele si de-a discuta cu publicul. Fara a fi bloggerite impatimite, au reusit sa se foloseasca de toate avantajele acestuia. Le-am analizat blogul si am aflat in cel mai scurt timp tot ce doream sa stiu despre accesoriile BuyHand: colectii noi, dimensiuni, pret, modalitati de plata si livrare. Si cum curiozitatea a depasit granitele blogului, m-am indreptat spre un interviu online:

Renne: De ce v-ati orientat catre produsele handmade?

Oana si Maria: Am inceput sa facem accesorii din dorinta de a avea pentru noi lucruri diferite, pe care nu le gaseam pe piata, apoi ne-am gandit ca poate vom gasi persoane care sa impartaseasca dorinta noastra de a purta altceva.

Renne: De ce ati ales sa va promovati produsele printr-un blog?

Oana si Maria : Este foarte important sa ai o prezentare in mediul virtual. Noi am ales blogul pentru ca este foarte usor de utilizat atat din perspectiva administratorului ,cat si a celui care il viziteaza, poate arata bine cu un efort minim si este gratuit. Cand esti la inceput, faptul ca ai o prezentare usor de realizat, care nu presupune eforturi financiare constituie un mare avantaj.

Renne: Ce avantaje v-a adus utilizarea blogului?

Oana si Maria: Principalul avantaj este ca avem un portofoliu, pe care il poate vedea oricine. Avem aproape toate modelele puse pe blog si astfel pot fi vazute lucruri pe care nu le avem la targuri. Pe langa asta, blogul este o modalitate prin care lumea incepe sa te cunoasca, inainte de a vedea ‘live’ toate accesoriile.

Renne : Cat de greu a fost sa puneti pe picioare blogul?

Oana si Maria : Inainte sa facem blogul nu aveam nici cea mai mica idee despre ce inseamna sa tii un blog. Nici acum nu am ajuns prea departe. Stim doar lucrurile de baza care sunt insa de ajuns pentru ce ne trebuie noua. Nu a fost deloc greu sa-l facem pentru ca nu este chiar atat de complicat sa utilizezi sabloanele lor. Blogul este mai mult o prezentare decat un magazin virtual.

Renne : Va puteti baza exclusiv pe veniturile obtinute din vanzarea accesoriilor?

Oana si Maria : Nu am ajuns al nivelul de afacere din care sa putem sa ne sustinem exclusiv, este o pasiune care aduce un bonus din punct de vedere financiar. Poate pe masura ce romanii vor incepe sa perceapa altfel handmade-ul, sa faca diferenta intre calitate, design si artizanat, atunci cand frenezia mall-ului va incepe sa se stinga, poate atunci situatia va fi alta.

Renne : Ce calitati au produsele voastre?

Oana si Maria : Nu uitam niciodata ca un accesoriu de genul celor pe care le facem noi trebuie sa aiba o nota amuzanta – purtatorul trebuie sa aiba simtul umorului -, insa nu uitam nici de calitate, incercam intotdeauna sa ne imbunatatim lucrul. Recent o prietena ne-a felicitat intrucat cumparase de la noi o brosa Charlie Chaplin pe care a uitat-o pe un tricou si din greseala l-a bagat in masina de spalat. Brosa a ramas intacta in urma spalarii, insa nu recomandam aceasta “abordare”.

Renne : Care este cel mai apropiat eveniment la care va putem gasi?

Oana si Maria : Ce avem sigur in plan este “V for Vintage” din octombrie. Pana atunci insa sigur vom mai merge si la altele. Pentru a afla de ele urmariti blogul ! De acolo aflati unde ne gasiti!

Sunt absolvente ale Facultatii de arhitectura si au cunostiintele necesare pentru ca accesoriile lor sa respecte regulile de design, cromatica, contrast si forma. Sunt inteligente si isi respecta principiile de calitate. Fac sedinte de creatie pentru a stabili directia noilor colectii, tin o evidenta a ideilor materializate sau nu si nu au prejudecati in privinta surselor de inspiratie. Si cum imaginatia si umorul nu le lipsesc, sunt convinsa ca si-au ales un drum potrivit care le va recompensa munca.


Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.