Un grup de hackeri a furat 450.000 de conturi de Yahoo

Scris de

Sediu YahooUn grup necunoscut de hackeri a postat online detaliile a 450,000 de conturi de utilizatori si parolele acestora, pe care le-ar fi luat de pe un server Yahoo.

Grupul, care se autointituleaza D33DS Company, a spart un subdomeniu neidentificat al website-ului Yahoo!, de unde a luat detaliile necriptate ale conturilor.

Conturile par sa apartina unui VOIP (voice-over-Internet-protocol), un serviciu denumit Yahoo Voices, care functioneaza impreuna cu Yahoo Messenger. Serviciul Voices se foloseste de Jajah, o platforma VOIP ce a fost cumparata de Telefonica Europe BV in 2010.

Website-ul hackerilor unde a fost facuta publica actiunea, d33ds.co nu pare sa fie accesabil, desi a fost inregistrat in luna februarie. Hackerii au spus ca infractiunea a fost menita sa fie “ca un mesaj de trezire si nu ca o amenintare”. Acestia au mai mentionat si ca securitatea Yahoo este slaba.

Actiunea hackerilor este doar inca una adaugata la lista aflata in continua crestere, inceputa cu luni in urma. Aceasta vine ca o “completare” la lovitura asupra serviciului LinkedIn de luna trecuta, cand parolele a mai bine de 6,4 milioane de utilizatori au fost furate.

Sursa: Reuters
Sursa foto: The Telegraph

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.