Windows Phone Marketplace a trecut de 40.000 de aplicatii

Scris de

Chiar daca e departe de iPhone-ul de la Apple si Androidul lui Google, Microsoft reuseste incet-incet sa-si pozitioneze platforma pe un confortabil loc pe podium, profitand de problemele interne intampinate de Research in Motion cu terminalele BlackBerry.

Windows Phone Marketplace, magazinul online de aplicatii al gigantului din Redmond, a ajuns la 40.189 de aplicatii. Insa acesta nu e numarul total de programe si jocuri disponibile pentru utilizatori, deoarece vreo 5.500 au fost scoase de catre Microsoft sau dezvoltatori. Circa 165 de aplicatii sunt adaugate zilnic in portal. In ultimele 30 de zile, 85% din aplicatiile trimise erau programe iar 15% jocuri; 68% au fost gratis, 23% erau platite iar 9% trial. In total, 10.731 dezvoltatori scriu cod pentru platforma.

Iar acest numar de aplicatii si programatori ar trebui sa creasca din moment ce dispozitive cu Windows Phone “Mango” au fost lansate de mai multi producatori precum HTC sau Samsung. In plus, modelele Lumia 710 si Lumia 800 de la Nokia arata ca finlandezii pot concura in piata cu Apple, ceea ce inseamna ca dupa ce vanzarile vor creste, si interesul dezvoltatorilor va exploda.

Deocamdata Windows Phone nu are vanzari nici cat BlackBerry, insa a profitat de dezastrul Symbian/MeeGo si de colapsul Palm sub obladuirea HP. Fereastra de oportunitate se inchide, insa, rapid.

Potrivit Gartner, cota BlackBerry a cazut la 11% de la 15,4% in urma cu un an, insa vanzarile ramanand la acelasi nivel, de 12,7 milioane de unitati. Spre comparatie, cu WP7 si Windows Mobile, Microsoft a contorizat doar 1,7 milioane de unitati livrate, fiind intrecuta de cele 2,5 milioane unitati date de Samsung cu sistemul propriu de operare Bada

Sursa: IntoMobile
Sursa foto: Wikimedia

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.