Sondaj: 80% dintre americani nu vor stiri online pe bani

Scris de

onlinepapersIn zilele acestea se vorbeste despre o cotitura in mass-media. Marile ziare au inceput deja sa taxeze cititorii pentru accesul total la site-urile lor iar altele sa gandesc sa faca acest lucru in viitorul apropiat. Sondajele arata insa cu un astfel de model de business este falimentar. Majoritatea oamenilor pur si simplu nu nu vor stiri online pe bani.

Firma Harris Interactive a intrebat circa 2.000 de adulti de pe intreg teritoriul SUA si care petrec mult timp online, cat sunt dispusi sa plateasca pentru accesul la stiri pe site-urile ziarelor. Majoritatea covarsitoare, 77%, a declarat ca nu este dispusa sa plateasca nimic. Alti 19% dintre internautii chestionati sunt dispusi sa plateasca intre 1 si 10 dolari pe luna. Numai 1% dintre respondenti au declarat ca ar plati peste 20 de dolari pe luna.

In aceste conditii ii va fi foarte greu magnatului media Rupert Murdoch – proprietarul News Corporation si avocat al modelului de business stiri online pe bani – sa-i convinga pe cei aproape 80% dintre americani ca se insala.

harris-paid-papers

Sursa: news.cnet.com
Sursa foto: FastCompany.com

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (4)

 

  1. Alex Mazilu says:

    Mult succes cu blogul si ascensiunea in Zelist ; )

  2. Adrian Popa says:

    Multumim! Sa fie! 🙂

  3. Scuzati-mi franceza, da’ ce e ala zelist? O fi Za list of Schindler? 😀

  4. […] 1 lira pentru acces timp de o zi si 2 lire pentru o saptamana. Mutarea este una riscanta. Intr-un sondaj efectuat recent in SUA, 80% dintre respondenti au declarat ca nu sunt dispusi sa plateasca nici […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.