Cheltuielile sefilor de la BBC au crescut o data cu furia opiniei publice

Scris de

BBCSumele cheltuite de executivii de la BBC au crescut abrupt in ciuda asigurarilor din partea corporatiei media de stat ca va strange surubul aruncarii cu bani, scrie The Telegraph.

Cei 107 executivi ai BBC au cheltuit din banii contribuabililor 188.284 de lire sterline pe pranzuri, cazari si calatorii intre lunile iulie si septembrie 2009, in plus cu 13.634 lire sterline (7,8%) fata de treimestrul anterior.

Mark Thompson, directorul general al BBC, a dat 5.616 lire sterline pentru un zbor in Coreea de Sud, unde a participat la o conferinta in Seul. Un zbor la clasa economic ar fi doar de 399 lire.
Alan Yentob, directorul de creatie al gigantului, care castiga 183.300 de lire pe an, a decontat 1.773 lire pentru taxiuri.
BBC si-a platit artistii, prezentatorii si muzicienii cu 229 milioane de lire sterline pentru anul care s-a incheiat la 31 martie 2009.

Vedeta Jonathan Ross, care va parasi postul la vara, a primit 6 milioane de lire sterline pe an. Opinia publica s-a dezlantuit impotriva gigantului britanic dupa ce publicarea salariilor executivilor a aratat ca 27 dintre acestia au castigat mai mult decat primul ministru al tarii.

Sursa: The Telegraph
Sursa foto: trcs.wikispaces.com

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.