Ingredientele vietii sunt prezente pe Enceladus, satelitul planetei Saturn

Scris de

405755main_cassini20091121-a-516Tot mai multe dovezi indica faptul ca pe Enceladus, unul dintre satelitii planetei Saturn, ar putea fi prezente forme de viata. Cercetatorii de la misiunea spatiala Cassini Equinox au descoperit urme de hidrocarburi in gheata de pe suprafata satelitului.

“Nu este o surpriza ca exista apa acolo. Insa unde exista apa si carbon, ingredientele majore pentru existenta vietii sunt prezente”, a declarat Andrew Coates, de la Mullard Space Science Laboratory din cadrul University College  din Londra.

Sonda spatiala Cassini–Huygens, construita de NASA, Agentia Spatiala Europeana si Agentia Spatiala Italiana, a fost lansata in 1997. Numele sau provine de la cel al astronomului francezo-italian Giovanni Domenico Cassini si de la cel al astronomului, matematicianului si fizicianului olandez Christiaan Huygens. Nava a ajuns pe orbita planetei Saturn pe 1 iulie 1994.

Saturn, un gigant gazos, este a sasea planeta de la Soare si are cel putin 62 de sateliti naturali. Totodata planeta este a doua ca marime din sistemul nostru solar, dupa Jupiter.

Ingredientele vietii sunt prezente pe Enceladus, satelitul planetei Saturn 1

Sursa: TGDaily.com
Sursa foto: NASA

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.