Statie de alimentare cu hidrogen pentru acasa

Scris de

horizon hydrofillO companie a dezvoltat o statie de incarcare pe baza de hidrogen care se poate folosi acasa pentru incarcarea aparatelor electronice sau chiar a automobilelor electrice.

HydroFILL este un dizpozitiv realizat de compania Horizon si are un aspect futuristic. Aparatul functioneaza cu apa, dezbinand hidrogenul de oxigen. Apoi, hidrogenul este stocat la presiuni mari in cartuse proprii. Totusi, desi hidrogenul este “impachetat” la presiuni mari, el este stocat in stare solida si la temperaturi scazute, fiind astfel mult mai sigur la transportat.
Hidrogenul este foarte instabil in stare normala, putand exploda.

Daca aparatul este conectat la o sursa de energie verde (panou solar, turbina eoliana), aparatul practic realizeaza un intreg lant “verde” de alimentare cu electricitate. Potrivit PopSci, un concern britanic deja dezvolta o masina mica de tipul modelului Smart care sa fie alimentat folosind tehnologia Horizon.

Sursa: PopSci
Sursa foto: PopSci

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.