Cum sa evitati cenzura cu Flickr si clipuri virale

Scris de

Un grup de cercetatori de la Georgia Tech University are un raspuns la epidemia de cenzura guvernamentala pe care o vedem recent in comunicatii: sistemul numit “Colaj” (collage-nr), care va permite oamenilor sa ascunda mesaje in continut generat de ei si care sa fie diseminat prin platforme gen Twitter, Flickr sau Youtube.

Cum functioneaza? Sam Burnett, unul din cercetatori explica. “Cineva uplodeaza pozele continand mesajele ascunse pe Flickr, apoi altcineva vine si le descarca si deocdeaza mesajul”. O unealta numita Selenium ajuta la diseminarea mesajelor.
“Colajul” foloseste o alta unealta numita OutGuess pentru a ascunde continut si text in imagini si o alta, SNOW leaga continutul in text.

Tehnicile de watermarking pot fi si ele folosite.
Cel care trimite mesajele poate incarca 10 fotografii, iar celalalt poate descarca doar 5 din ele si inca poate reconstrui mesajul.

Avantajul e ca nu necesita infrastructura aditionala, gen retele sau computere, in contrast cu Tor, o unealta ce se bazeaza pe suportul voluntarilor. Cercetatorii planuiesc sa faca public API-ul, asa incat si altii sa construiasca aplicatii. Desi anumite guverne au blocat Youtube, Twitter sau alte site-uri, cercetatorii se bazeaza ca acestea nu pot bloca toate platformele de continut.

Sursa: Mashable
Sursa foto: Mashable

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.