“Ministrii imi cereau sa dau afara jurnalisti”

Scris de

YLE - 10th RTTL ConferenceMembri ai Guvernului ii cereau la un moment dat fostului director al televiziunii de stat din Danemarca, Christian S. Nissen, sa dea afara jurnalisti.

Afirmatia a fost facuta chiar de Nissen la cea de-a zecea conferinta despre media, organizata la Helsinki de RTTL (Union of Broadcast Journalists of Finland). Potrivit lui Nissen, ministrii de pe vremea cand el a fost director general ii cereau sa modifice grila de programe si sa dea afara oameni, lucru care a dus in cele din urma la propria sa concediere.

Conferinta s-a desfasurat la sediul YLE (Finnish Broadcast Company – echivalentul TVR). Alte puncte aflate in discutie au fost bugetul companiilor media detinute de stat, si modul in care politica influenteaza institutiile media de acest tip.

In Finlanda se discuta de ceva vreme trecerea de la un sistem similar cu al nostru, la unul in care populatia sa nu mai plateasca “taxa tv”, care se ridica la 225 Euro pe an. In plus, in mass-media care sunt detinute de “stat” lipseste cu desavarsire publicitatea.

O prezentare interesanta a avut-o si Per Leander, care a aratat cum o companie de stat poate avea “brand”, respectul publicului si in acelasi timp cum ii poate convinge pe contribuabili sa plateasca taxa tv.

Dintre vorbitori au fost oameni implicati in acest proces la nivel national dar si european: Andra Leurdijk, cercetator si consultant la TNO Information and Communication Technology (Olanda), Heikki Hellman, lector la Universitatea din Tampere (Finlanda), Lauri Kivinen, director general al YLE (Finlanda), Christian S. Nissen, cercetator si consultant media si fost director general al televiziunii nationale daneze (Danemarca), si Per Leander, Communications Director la Radiotjänst, companie media de stat (Suedia).

Puteti urmari desfasurarea conferintei pe Renne Video.

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.