Dupa Engadget, AOL cumpara si TechCrunch

Scris de

AOL devine din ce in ce mai mult un conglomerat media decat o companie de tehnologie, dupa ce a cumparat si reteaua de bloguri TechCrunch de la fondatorul acesteia Michael Arrington, pentru 25 de milioane de dolari.

Stirea a fost publicata acum doua zile de GigaOM iar TheBusinessInsider a prezentat inca de atunci si suma pentru care s-a efectuat tranzactia. Aceasta s-a perfectat la conferintele TechCrunch Disrupt desfasurate la San Francisco.

Arrington va ramane la TechCrunch cel putin pentru trei ani datorita stimulentelor primite. Intrebat de ce a achizitionat compania media, Tim Armstrong, directorul executiv al AOL a spus ca TechCrunch este “viitorul brand al internetului”.
Arrington a ridicat problema independentei editoariale a echipei in situatia in care TechCrunch ar prezenta documente interne ale AOL obtinute pe surse, iar gigantul a garantat independenta editoriala completa.

Dintre ultimele stiri care au facut senzatie pe internet si au fost postate de TechCrunch se remarca stirea despre realizarea de catre Facebook a unui telefon inteligent si conspiratia unor investitori din Sillicon Valley care au convenit sa faca oferte mici pentru companiile din sectorul tehnologic pentru a tine preturile si evaluarile jos si la celelalte. Scandalul a fost numit in presa “angelgate“.

TechCrunch se axeaza mai mult pe start-up-uri, spre deosebire de Engadget, achizitionat din 2005 de AOL, care prezinta mai mult gadgeturi, telefoane si dispozitive. Oricum, TechCrunch si Engadget se bat pe calcaie pentru stiri din diverse domenii, cum ar fi telefoane inteligente (MobileCrunch), gadgeturi (CrunchGear) sau startup-uri (Switched din partea Engadget).

TechCrunch a avut 3,8 milioane de vizitatori unici in august, potrivit ComScore. Pe primul loc se afla Endgadget, cu 7,5 milioane de vizitatori şi Gizmodo (Gawker Media – detinuta de fondatorul Nick Denton, cu 6,5 milioane de vizitatori.

Veniturile generate de blogurile profesionale au compensat scaderea veniturilor la AOL, survenita din cauza crizei. Astfel, conglomeratul aplica in continuare aceeasi reteta de succes.

Sursa: GigaOM
Sursa foto: Fox News

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Arrington (foto), fondatorul retelei de bloguri profesionale TechCrunch ce tocmai a fost vanduta catre AOL pentru 25 de milioane de dolari, a fost dat in judecata de catre Jason Calcanis, fondator al retelei Engadget, aflata tot in curtea […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.