Jurnalistii ucraineni ameninta cu greva

Scris de


Grupul ucrainean de aparare a libertatii presei “Opriti cenzura” vrea sa faca apel catre jurnalistii din intreaga tara, pentru a intra in greva.

Jurnalistii cred ca libertatea de exprimare a fost deteriorara in ultimele sase luni, de cand tara este condusa de Viktor Yanukovych. Acestia cer ajutorul institutiilor internationale pentru libertatea presei, care ar trebui sa se adreseze presedintelui in legatura cu problemele actuale cu care jurnalistii se confrunta.

Autoritatile locale fac presiuni asupra presei din Ucraina, prin incercari sistematice de amenintare a libertatii presei sau de monitorizare. Jurnalisti ai grupului “Opriti cenzura” au participat la un mars de protest impotriva represiunii exercitate de cenzura din mass-media. Marsul a avut loc la inceputul lunii iunie si a reunit cateva sute de jurnalisti.

Presedintele tarii declara ca nu accepta nicio restrictie asupra libertatii de exprimare. El sustine ca va face tot ce ii sta in putinta pentru a preveni presiunile exercitate asupra jurnalistilor. Mai mult, acesta ameninta ca orice situatie de acest gen va avea consecinte legale.

Sursa: Ria Novosti
Sursa foto: Media Merkez

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.