Scandal la Reuters: reporteri pe piete financiare si investitori avizi

Scris de

Agentia de stiri Reuters investigheaza trei reporteri de pe domeniul piete financiare care se pare ca detin actiuni la companiile despre care scriau.

Intr-unul din cazuri, Neil Collins a relatat despre British Petroleum in timpul scandalului provocat de scurgerea de petrol din Golful Mexic. In aceeasi perioada, reporterul detinea actiuni la companie. Ba mai mult, a continuat sa achizitioneze noi titluri, imediat dupa incident, beneficiind de pretul scazut al acestora.

Ne intrebam acum: oare cum este posibil ca un jurnalist sa mai relateze obiectiv despre o companie in care a investit bani si stie ca orice stire negativa legata de aceasta inseamna si o scadere a averii personale? Greu de crezut ca se poate asa ceva.
Trebuie apreciata atitudinea Reuters, care, intr-o nota catre cititori, i-a informat pe acestia in legatura cu investigatia aflata in curs de desfasurare. Unul dintre jurnalisti a demisionat deja.

Sursa: Gawker
Sursa foto: Forex Brokers

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.