Site-ul Wikileaks, hackerit inainte sa prezinte documentele diplomatice

Scris de

Dupa ce a anuntat ca va prezenta peste trei milioane de documente diplomatice americane opiniei publice, site-ul Wikileaks a fost atacat inainte de a prezenta informatiile respective.

“Ne aflam in mod curent in fata unui atac de tipul DoS”, a anuntat Wikileaks pe Twitter. Potrivit oficialilor, cateva ziare vor publica documentele facute publice de catre Wikileaks chiar daca site-ul va ramane picat.

Departamentul de Stat din SUA a anuntat ca vietile mai multor oameni vor fi puse in pericol o data cu aparitia informatiilor. Julian Assange, fondatorul Wikileaks, a anuntat ca autoritatile SUA se tem ca vor trebui sa raspunda din cauza informatiilor aparute.

Anunturile vor fi cele mai mari din istoria Wikileaks, dupa ce pana acum site-ul a facut publice sute de mii de informatii despre razboaiele din Afghanistan si Irak.
Ziarele care vor publica detaliile include El Pais din Spania, Le Monde din Franta, Der Spiegel din Germania, The Guardian din Mrea Britanie si New York Times.
Este de asteptat ca site-ul sa prezinte informatii legate de diplomatii si informatiile din Australia, Marea Britanie, Canada, Israel, Rusia si Turcia.

Guvernul SUA i-a scris lui Assange, cerandu-i sa nu divulge documentele, scrie BBC.
Este pentru prima oara cand site-ul este atacat, din 2008 incoace.

Sursa: BBC News
Sursa foto: The Business Insider

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.