Totul despre blog – Interviu cu autorii blogului cititorilor Renne 2013

Scris de

A treia editie a concursului ‘Blogul cititorilor Renne 2013’ are drept castigator un blog multimedia modern, x-tremeradio.ro.  I-am invitat la interviu pe autorii sai, asa ca in randurile de mai jos ii puteti cunoaste pe cei doi manageri ai proiectului – Dana Androne si Andrei Radu – si pe redactorul sef al blogului – Coco Pescaru.

Renne: Care au fost inceputurile x-tremeradio.ro? De ce un blog de muzica?

x-tremeradio.ro: Blogul a aparut din pasiune, deopotriva pentru scris si pentru muzica. Ulterior, blogul a inceput sa abordeze si alte teme, precum cinematografia si sportul.

 

Renne: A fost o idee colectiva de la inceput sau autorii au fost adaugati pe parcurs? Care sunt avantajele si dezavantajele unui blog colectiv?

x-tremeradio.ro: Blogul nostru a fost conceput de la inceput ca unul cu mai multi autori. Echipa s-a mai marit pe parcurs, insa mergem pe ideea ca fiecare om reprezinta o valoare adaugata site-ului. Autorii nostri au idei si stiluri de abordare diferite, astfel ca evitam situatia ca cititorii sa se plictiseasca.  Trebuie sa le multumim autorilor, printre care as vrea sa-i enumar pe Dana Androne, Alexandra Mocanu, Alex Daniel. Observam deja tendinta de fidelizare, exista cititori care sunt interesati mai mult de articolele despre muzica sau comenteaza mai mult articolele unui anume autor. Dezavantaje nu prea exista, mai ales ca directia pe care vrem sa o urmam este cea a unui site in care stirile, analizele si recenziile sunt prezentate intr-o nota personala.

Renne: Ce asteptari aveti de la x-tremeradio.ro? Cum se va integra el in blogosfera de specialitate?

x-tremeradio.ro: Speram ca blogul nostru sa fie recunoscut ca un suflu nou si tineresc al actualitatii muzicale, si nu numai, din Romania. Avantajul nostru principal este platforma media on-line pe care dorim sa o lansam cat de curand, platforma care va contine un radio si o televiziune on-line cu emisiuni proprii. In viitor, am vrea sa introducem pe aceasta platforma si continut cinematografic propriu.

Renne: Includerea unui post de radio si al unuia de televiziune intr-un pachet media dezvoltat dintr-un blog este o idee noua pentru blogosfera. Blogul initial a fost de la inceput un mijloc de a ajunge la acest pachet sau lucrurile s-au schimbat intre timp?

x-tremeradio.ro: Ne-am dorit sa lansam de la inceput intreaga platforma on-line care sa contina si un blog, dar am intampinat anumite dificultati de ordin legislativ. Am reusit sa concretizam doar blog-ul, urmand sa lansam si celelalte canale media.

Renne: Cum credeti ca va fi primita ideea de difuzare online a posturilor de radio si TV? Cat de interesat e  publicul de aceste canale media?

x-tremeradio.ro: Usor, usor, mediul on-line trece pe primul loc in preferintele tinerilor. Tinerii din ziua de astazi prefera internetul in favoarea radiourilor si a televiziunilor. De aceea, consideram ca televiziunea si radioul on-line se vor dezvolta foarte mult in perioada imediat urmatoare.

Renne: Deocamdata publicati stiri din diferite domenii, dar frecventa de actualizare nu este foarte mare (o postare la 1-2 zile). Cat de mult conteaza actualitatea stirii fata de continutul materialului publicat?

x-tremeradio.ro: Traim intr-o lume “in viteza”, in care informatia circula foarte repede, este logic ca actualitatea stirii sa fie vitala. Insa noi vrem sa punem accent mai mult pe continut si pe viziunea personala, pentru a scoate in evidenta aspecte care poate au trecut neobservate intr-o stire rapida. Ne dorim ca in viitorul apropiat sa marim numarul articolelor publicate pe zi, pentru a aduce “la cald” informatiile cititorilor.

Renne: Unii spun ca vremea blogurilor a trecut, fiind inlocuite in mare parte de retele de socializare. Credeti ca publicul a inceput sa migreze si blogurile au tot mai putini cititori? Cat de importanta vi se pare existenta unei legaturi intre blog si retele de socializare (Facebook, Twitter, etc)?

x-tremeradio.ro: In primul rand, o persoana nu se poate informa cu adevarat de pe retele de socializare, asa cum o poate face de pe un blog. Insa ele fac o legatura mai rapida intre site si oameni, astfel ca reprezinta o buna modalitate de promovare. Nu cred ca blogurile isi vor pierde din cititori. Retelele de socializare reprezinta o mica bataie de cap la inceput (integrarea in platforma, obtinerea de like-uri, etc), dar, ulterior, integrarea lor se va dovedi fructuoasa.

Renne: Ce metode de promovare folositi?

x-tremeradio.ro: Cel mai important instrument de promovare este insusi articolul, iar noi ii incurajam pe cei din echipa sa scrie in primul rand pentru ei (ce si cum le-ar placea lor sa citeasca) si ii sfatuim ca articolul sa contina cat mai multe informatii folositoare si relevante. Le transmitem apoi prin retelele de socializare ca sa ajunga la cat mai multi oameni. Incercam sa ne promovam si prin link exchange, parteneriate la evenimente si Search Engine Optimization (SEO) .

Ne dorim ca pentru lansarea din acest an a radioului si a televiziunii sa “iesim in strada” (afise, bannere si fluturasi) si sa facem cat mai multe evenimente off-line (petreceri pe diverse teme). Deja am participat si organizat unele targuri, expozitii, evenimente, prin divizia noastra X-treme Media Services, o companie activa pe piata organizarilor de evenimente. Am avut parteneriate cu institutii de prestigiu din Romania: Primaria Municipiului Bucuresti, Biblioteca Metropolitana Bucuresti etc. In plus, vom incerca sa ne promovam si prin intermediul altor site-uri cu renume din presa on-line, prin concursuri sau interviuri.

Renne: Va monitorizati traficul? Imi puteti spune cati utilizatori unici inregistrati intr-o zi, in medie?

x-tremeradio.ro: Conform ultimelor statistici de trafic, avem in medie peste 1000 de accesari unice, atat din Romania, cat si din strainatate.

Renne: Blogurile sunt dependente in mare parte de oferta tehnica a platformei care le sustine (WordPress, Blogger). Ati ales dupa o prealabila documentare? Care au fost criteriile de selectie si cat de mult va ajuta platforma aleasa?

x-tremeradio.ro: Am optat pentru platforma WordPress in urma unei decizii colective, cu totii fiind familiarizati cu aceasta datorita blogurilor personale sau a colaborarii cu alte publicatii.

Renne: Considerati ca pregatirea pe care o aveti va ajuta in intretinerea unui blog?

x-tremeradio.ro: Toti avem in comun pasiunea pentru scris si pentru muzica, lucru ce ne-a apropiat foarte mult. Avem pregatirea necesara, fie ca avem studii in IT, PR sau jurnalism, ori experienta de cativa ani in presa. Ii  incurajam si pe cei care sunt noi in domeniu si vor sa se alature echipei noastre si le stam la dispozitie cu explicatii, sfaturi si idei.

Renne: Cum intrevedeti viitorul blogurilor? Este un domeniu in care se merita investit?

x-tremeradio.ro: Blogurile vor juca o carte importanta in ramura informatiei de actualitate. Tehnologia permite mult mai usor accesul la informatia on-line decat la informatia de pe alte canale mass-media. Intr-un blog merita investit timp si pasiune, mai putin resurse financiare. Costurile intretinerii unui blog sunt relativ reduse, comparativ cu alte mijloace de informare. Blogul tinde sa se autofinanteze.

Sursa: Renne
Sursa foto: x-tremeradio.ro/

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.