Totul despre blog – Lantul de magazine DKNY a folosit fotografiile unui blogger fara a-i avea consimtamantul

Scris de

Brandon Stanton este un blogger american cunoscut pentru fotografiile sale de street-style. Blogul sau, Humans of New York, publica fotografii cu oameni obisnuiti si, uneori, si povestile de viata ale acestora. De curand, Stanton a primit o oferta de 15 000 de dolari pentru 300 de fotografii din partea lantului de magazine DKNY. Fotografiile urmau sa fie utilizate pentru a decora vitrinele magazinelor din intreaga lume.

Stanton spune ca a refuzat oferta din principiu, pentru ca nu intentioneaza sa faca bani din fotografiile sale, dar si pentru ca oferta de 50 de dolari pentru o fotografie i s-a parut neadecvata. Totusi, DKNY a utilizat fotografiile sale la decorarea vitrinei magazinului din Bangkok. Bloggerul a fost alertat de fani si a publicat intreaga poveste pe blogul sau, cerandu-le acestora s-o redistribuie. Lantului de magazine i-a cerut sa depuna 100 000 de dolari in contul unei asociatii de binefacere pe care Stanton o administreaza.

DKNY a raspuns prompt, prin intermediul retelei de socializare Facebook: “Pentru design-ul vitrinelor in primavara anului 2013, am contractat si platit fotografii prin intermediul unui furnizor autorizat. Totusi, se pare ca magazinul din Bangkok a utilizat cateva dintre fotografiile domnului Stanton care le fusesera transmise pentru a preciza directia programului de primavara. Ne cerem scuze pentru aceasta eroare si ne vom asigura ca vor fi utilizate numai lucrari aprobate.” De asemenea, DKNY promite ca va depune 25 000 de dolari in contul asociatiei de binefacere a lui Stanton.

Povestea fotografiilor lui Stanton este un exemplu de intelegere amiabila. Nu toate povestile legate de drepturi de autor se termina asa. Stanton spune ca acum zece ani nu ar fi fost posibil sa afle de utilizarea fotografiilor, dar astazi fanii il pot alerta din orice colt al lumii.

Sursa: thedailybeast.com
Sursa foto: thedailybeast.com

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.