iPhone-ul iti va analiza urina

Scris de

Testarea urinei duce la descoperirea de boli, sarcina, folosirea de droguri, deshidratare sau probleme de dieta. Si multe altele.

Dar testele de urina nu sunt foarte accesibile – companii ca Siemens realizeaza produse proprietare care pot fi “citite” doar cu alte masini proprietare. Si scumpe. Ei bine, Myshkin Ingawale de la Biosense Technologies a dezvoltat o aplicatie de iPhone care sa faca tot acest proces mult mai accesibil. Scopul uChek este de a analiza urina asa de simplu si usor incat oricine de pe planeta sa isi poata testa si monitoriza sanatatea.
“Telefoane celulare oricine are. Si toata lumea urineaza. Trebuie sa se intample ceva interesant acolo”, a spus Ingawale. Sau dupa cum a spus-o el plastic la o conferinta TED: “Viitorul ar putea fi in mana ta; ar putea fi bine-mersi si in toaleta”.

Aplicatia uChek lucreaza perfect cu orice test comun de urina. Iar schimbarile de culoare arata nivelul anumitor indicatori, precum pH-ul.

Cum functioneaza? Folosesti testul inmuindu-l in urina si apoi langa un covoras color. Pe urma face poze celor doua obiecte la anumite intervale de timp. Covorasul este pentru a furniza o paleta de culori drept referinta. Aplicatia analizeaza ceea ce “vede”, si prezinta nivelurile si trendurile.

Biosense Technologies are 10 angajati in Mumbai, India, si a strans jumatate de milion de dolari de la investitori pentru a-si continua cercetarile. Ingawale va lansa aplicatia uChek pe 25 martie si va costa 99 de centi. Covorasul va costa 20 de dolari. Pe urma, versiunea pentru Android are prioritate.

Sursa: All Things Digital
Sursa foto: time.ikub.al 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.