Women on Web – Succesul: popularitate pe Internet, unicitate in viata

Scris de

Femeie cu laptopPe Internet, cu cat esti mai popular, cu atat esti mai important, este concluzia celei de-a doua editii a conferintei Women on Web, desfasurata pe 17 iunie, in Bucuresti.

Principalele surse de informare pentru utilizatoarele de Internet din Romania sunt retelele sociale (85%) urmate de site-urile de stiri (69%) si blogurile (57%), arata un sondaj lansat de Evensys si Activia. Mediile principale in care femeile sunt active in online sunt Facebook (26%), LinkedIn (17%), Twitter (14%) si blogurile (14%). Potrivit chestionarului online, trei sferturi dintre femei folosesc Facebook pentru a tine legatura cu prietenii, jumatate dintre ele pentru a gasi informatii relevante iar o treime pentru a gasi contacte noi de afaceri. Dintre acestea, 88% isi acceseaza contul de Facebook de mai multe ori pe zi.

Sondajul a fost derulat in perioada 3-16 iunie si a fost lansat cu ocazia celei de-a doua editii Women on Web. Evenimentul a fost dedicat femeilor active din mediul online, iar subiectele centrale ale conferintei au fost antreprenoriatul si proiectele online, speakerii fiind persoane ce detin proiecte cunoscute in mediul online.

Prima sesiune a fost deschisa de catre Sandra Pralong, activist la SandraPralong.eu, care a tinut un discurs despre cat de important este Internetul in prezent: “Internetul si tehnologia ne fac sa schimbam modul in care gandim viata: cu cat avem mai multi prieteni pe profilul de Facebook sau LinkedIn, cu atat mai valoros este acesta. Pe Internet cu cat ceva e impartit de mai multi e mai valoros”.  In viata reala, unicitatea da valoarea, insa nu acelasi lucru se intampla si in mediul online.

A urmat Cristina Bazavan, jurnalist, cunoscuta pentru ca raspandeste multe emotii si povesti frumoase de viata. Cristina Bazavan a vorbit despre noi inceputuri si despre cum ei a incetat sa-i mai fie frica dupa ce a luat-o de trei ori de la capat. La sfarsit, a asemanat viata cu un dans de vals: “in viata te repeti si te invarti ca intr-o spirala. Ca si in dans, insa, daca stii ritmul si pasii, cand te impiedici, poti sa te ridici si sa continui”.

Sanda Nicola, jurnalist B1 TV, a declarat inainte sa-si inceapa discursul ca o sperie enorm zgomotul tastelor de la telefon, deoarece e constienta ca orice zice este in secunda urmatoare pe Twitter. Au urmat povesti despre afaceri personale, despre esecuri si reusite profesionale si personale. Cori Gramescu, care are propria sala de fitness, LadyFit Gym, este un exemplu de om care a luat-o de la capat nu o singura data si a reusit in cele din urma. Chiar ea a declarat ca “sa o iei de la capat este cel mai minunat si greu lucru pe care il poti face in viata”. Prima sesiune a fost incheiata de catre Costin Cocioba, detinatorul site-ului Refresh.ro, care a caracterizat esenta mediului online prin doua verbe: a asculta si a reactiona.

Partea a doua a fost deschisa de catre Vlad Stan, fondator al Business Design Academy, unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori din mediul online romanesc. El a vorbit despre ultimul sau proiect: “Ce-si propune Academia? Sa te insoteasca pe drumul intre zero lei si un milion. Oricat de bou esti ca antreprenor nu poti sa nu faci un milion intr-o viata”. Ramane de vazut cate femei din mediul online urmeaza sa se imbogateasca.

Au urmat Andreea Beltic Inankur (proprietar si conducator al AloMoDa), Ruxandra Meclea (detinatoare a Breslo.ro), Cristina Mazilu (care are Chez Mazilique) si Andreea Retea (jurnalist si blogger, Andressa.ro), care au prezentat proiecte de succes derulate in online, vorbind despre potentialul ridicat al acestei piete si incurajand publicul sa se orienteze catre domeniul in cauza. Cum au reusit aceste tinere sa transforme diverse pasiuni in povesti de succes sau chiar afaceri profitabile in mediul online nu mai este un secret. Este vorba de multa daruinta, multa implicare si putin noroc. Si avand cate putin din fiecare, au reusit sa faca niste proiecte frumoase, fie ca e vorba despre un blog de moda, sau un site de bijuterii artizanale, sau un blog culinar.

Sursa: Renne
Sursa foto: The Sun

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.