Ziarele britanice “The Guardian” si “The Independent” vor avea o versiune pe Facebook

Scris de

The GuardianZiarele britanice “The Guardian” si “The Independent” sunt primele ziare din Marea Britanie care vor putea fi citite pe Facebook si totodata, primele ziare ce vor lansa noua aplicatie pe reteaua de socializare. Aceasta stire a fost facuta publica azi noapte, in cadrul conferintei anuale F8 ce are loc la Londra.

Mark Zuckerberg, fondatorul si totodata directorul executiv al companiei, a declarat la conferinta de la Londra ca noua aplicatie “nu numai ca va putea schimba modul in care percepem stirile, dar poate schimba si modul in care industria stirilor functioneaza”.

De fapt, aplicatia celor de la “The Guardian” difera de aplicatia “The Independent”, intrucat aplicatia prima este o aplicatie ce face parte din Facebook, iar a doua face parte din cadrul site-ului  ziarului britanic.

“Lucrand cu doua organizatii diferite, ne-am confruntat cu doua tabere: oameni ce voiau sa aduca experienta retelelor de socializare pe site-ul lor (ca Yahoo! [News] si cei de la The Independent) si oameni care voiau ca aplicatia sa faca parte din Facebook,  precum cei de la The Guardian”, a declarat pentru site-ul Journalism.co.uk, directorul Facebook in materie de parteneriate, Christian Hernandez.

“The Guardian” si ” The Independent” sunt doar doua din cele 33 de companii media ce au semnat un parteneriat cu Facebook pentru a lansa aceasta aplicatie. Printre cele care au semnat parteneriatul se mai numara platforma audio “SoundCloud” sau ziarul american “Washington Post”. Romania nu are reprezentante printre cele 33 de companii.

In cadrul acestei aplicatii, utilizatorii pot beneficia de experienta “social nudge”, unde pot vedea ceea ce prietenii lor citesc. Tot in cadrul acestei aplicatii, utilizatorii au la indemana butonul de “recomandare”, ce beneficiaza de trei actiuni: “citeste”, “asculta” si “priveste”. Totodata, orice blog sau site de stiri poate adauga acest buton, iar “utilizatorii pot impartasi, activ sau pasiv, ceea ce citesc cu prietenii lor”, a mai declarat Hernandez. Site-urile franceze de stiri “Le Monde” si “L’Equipe” vor fi printre primele care vor introduce acest nou buton de “recomandare”.

Sursa: Journalism
Sursa foto: Journalism

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.