Ban Ki-moon a fost reales la conducerea ONU

Scris de

Secretarul General al ONU, Ban Ki-moonbuy cheap soft viagra

/wp-content/uploads/Ban-Ki-moon-fost-reales-la-conducerea-ONU-221×300.jpg” alt=”” width=”221″ height=”300″ /> a fost reales, aseara, la conducerea ONU de Adunarea Generala. Veteranul diplomat sud-coreean a primit un nou mandat, de 5 ani.

Alegerea lui Ban Ki-moon a fost aproape sigura, el fiind singurul candidat, dupa ce Consiliul de Securitate ONU a recomandat, in unanimitate, realegerea sa. Sustinatorii oficialului ONU au aratat ca acesta a pus Organizatia Natiunilor Unite in mijlocul dezbaterilor recente legate, de exemplu, de revoltele din Orientul Mijlociu sau de schimbarile climatice. In plus, analistii spun ca Ban Ki-moon a fost reales datorita diplomatiei sale care a intarit rolul Natiunilor Unite in crizele internationale, inclusiv in cele privind Libia, Darfur, Afganistan, precum si in criza arabo-israeliana.

El este si un sustinator al eforturilor ONU si NATO de a proteja civilii in zonele de razboi.

In timp ce sala il aplauda, fostul ministru sud-coreean de externe a zambit si s-a inclinat in fata reprezentantilor tarilor membre. “Nimic nu este imposibil cand privim catre provocarile viitorului”, a spus Ban Ki-moon in discursul de confirmare a noului mandat de cinci ani.

Ban Ki-moon, in varsta de 67 de ani, este al optulea secretar general de la infiintarea ONU, dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Mandatul sau actual, inceput in 2007, se incheie la 31 decembrie 2011. Cel de-al doilea mandat va incepe la 1 ianuarie 2012 si se va incheia la 31 decembrie 2016.

Autor: Nicoleta Lazar

Sursa: BBC
Sursa foto: Britannica

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.