Barack Obama a reiterat sprijinirea Coreei de Sud

Scris de

Presedintele Barack Obama a declarat ca Statele Unite ale Americii vor sustine Coreea de Sud in conflictul dintre aceasta si Coreea de Nord.

Optiunile limitate au facut Statele Unite ale Americii sa prefere oferirea unui raspuns diplomatic in defavoarea unui raspuns militar cu privire la una dintre cele mai amenintatoare ciocniri din ultimii ani dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud.

Obama a afirmat ca aliatul lor inca din perioada Razboiului din Coreea este Coreea de Sud. Astfel, Statele Unite ale Americii isi asuma raspunderea de a apara Coreea de Sud, ca parte a aliantei.

Presedintele a refuzat orice speculatie cu privire la optiunile militare. Acesta astepta sa vorbeasca cu presedintele sud corean Lee Myung in acea noapte dupa ce, in decursul zilei, se intalnise cu proprii consilieri de securitate pentru a discuta cum trebuie actionat.

Washington are destul de putine optiuni in acest conflict. Actiunile militare nu sunt de dorit din moment ce Coreea de Nord poseda arme nucleare si o armata uriasa, insa in zona a fost trimis un portavion american ce se va alatura fortelor sud-coreene care fac exercitii militare in aceste zile.

Barack Obama a afirmat ca Statele Unite ,,condamna atacul si se bazeaza pe comunitatea internationala pentru a face presiuni asupra Coreei de Nord” deoarece fiecare natiune din zona ar trebui sa constientizeze ca aceasta este o amenintare serioasa.

Un purtator de cuvant din cadrul Pentagonului a afirmat ca secretarul apararii, Robert Gates, a telefonat ministrului apararii din Coreea de Sud pentru a-si exprima regretul cu referire la moartea celor doi militari si aprecierea pentru retinerea demonstrata in cadrul actiunilor intreprinse pana in prezent. Obama a caracterizat atacul Coreei de Nord drept ,,un incident provocator”.

Autor: Rodica Gheorghescu

Sursa: The Telegraph
Sursa foto: Shallownation

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.