Cu un pas mai aproape de medicamentul care sterge amintiri

Scris de

Veteranii de razboi bantuiti de amintiri si imaginile violente vazute pe campul de lupta ar da orice sa stearga din memorie aceste incidente.

Cercetatorii de la Johns Hopkins University spun ca realizarea unui medicament capabil sa stearga parti din memorie este posibila. Oamenii de stiinta au descoperit ca anumite proteine pot fi sterse din centrul de frica al creierului, eliminand amintirile neplacute pentru totdeauna. “Cand apare un eveniment traumatic, aceasta creaza o amintire infricosatoare care poate dura o viata intreaga”, spune Richard L. Huganir profesor la Johns Hopkins University. “Este posibila manipularea acestor mecanisme cu medicamente care sa ajute la tratarea unor conditii precum stresul post-traumatic”, a adaugat cercetatorul.

Desi munca sa este in mare parte apreciata in cercurile stiintifice, exista si voci care considera ca fiind lipsita de etica o astfel de practica. Criticii ideii spun ca oamenii invata din experientele din trecut, chiar daca acestea nu sunt placute.

Sursa: TG Daily
Sursa foto: Healthline.com

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.