Basescu – presedinte in Republica Moldova

Scris de

Romania si Basarabia - Sursa: WikipediaCine va castiga alegerile? Cine va fi viitorul presedinte al Romaniei? Dar cine va castiga alegerile in cursa spre Cotroceni in… Republica Moldova? Atat titlul, cat si ultima întrebare, retorica de altfel, sunt corecte. Da, fac referire la alegerea presedintelui Romaniei in Republica Moldova. Doar in Republica Moldova locuiesc zeci de mii, ba nu, sute de mii de romani cu acte in regula.

Nu pot şti cine va fi presedintele Romaniei. Ştiu sigur, insa cu cine vor vota moldovenii care au cetatenie romaneasca: cu Basescu. Motivul este banal. Traian Basescu mai aminteste din cand in cand de basarabeni, le promite cate o lege, cate o reforma ce are menirea sa usureze accesul catre cetatenie a moldovenilor. Nu contează daca s-a intamplat sau nu acest lucru, conteaza efectul: vorbind despre cetatenia romaneasca, Basescu a intrat in atentia presei de peste Prut si respectiv in atentia, dar si in gratia moldovenilor. Astazi, acestia stiu de Basescu, mai putin de Geoana si mult mai putin de Antonescu. De restul nici pomina.

Daca anii trecuti moldovenii stateau la rand pentru a vota la consulatul si ambasada Romaniei din Chisinau, in acest an vor avea posibilitatea sa-si exercite dreptul la sufragiu tocmai in 13 sectii de votare: patru sectii la Chisinau si cate o sectie la Orhei, Nisporeni, Ungheni, Balţi, Cahul, Giurgiulesti, Anenii Noi, Causeni si Soroca. Se pare ca in Moldova numarul 13 va fi unul norocos pentru Basescu. Mai ales pentru ca participarea la votare se anunţa una record in Republica Moldova; sa nu uitam, anii trecuti regimul Voronin ii tinea acasa pe basarabenii cu cetatenie romaneasca. Oamenii se cam fereau sa vina la vot.

Sursa: Renne

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] cursa spre Cotroceni în… Republica Moldova? Desigur, Traian Băsescu. De ce? Vedeţi ce am scris aici pentru https://www.renne.ro. « Criticilor mei (cei […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.