Basescu

Scris de

Apocalipsul - Sursa Renne“VLADIMIR: What do we do now?
ESTRAGON: Wait.
VLADIMIR: Yes, but while waiting.
ESTRAGON: What about hanging ourselves?” (S. Beckett – Waiting for Godot)

Estragon si Vladimir sunt romani in vremea apocalipsei. Totul s-a oprit. Daca s-a terminat sau abia incepe nu stim. Cert este ca suntem in asteptarea a ceva fara de care tara este in mod justificat paralizata. Pendulul dialectic s-a oprit, iar Vladimir nu poate parasi scena, ramane in cadrul usii.

Astfel se prezinta Romania inaintea unui proces democratic simplu, repetat din cinci in cinci ani: alegerea presedintelui. Nicio institutie nu mai functioneaza, nu avem guvern, in parlament nimeni nu stie ce se intampla, intreg mediul economic este implicat in lupta politica, iar tranzactia la moda este 100lei/vot (fara TVA). Ca evenimente conexe si de care nimeni nu se intereseaza mentionam: economia este in cadere libera, salariile si pensiile sunt platite din transele FMI, ultima transa FMI este in pericol si somajul creste in continuare.

De ce? Din cauza lui Basecu, un adevarat Godot ce polarizeaza intreaga tara: il adori sau il hulesti? Cale de mijloc nu mai exista. Nuantele sunt pentru vreme de pace, daca e apocalipsa, atunci ori esti alb ori negru.

Acum e contextul cand toti il hulim pe Basescu. Poporul nu-l mai iubeste cum il iubea odinioara, toate partidele (PSD, PNL, UDMR si PRM) si impreuna cu majoritatea trusturilor de presa s-au aliat impotriva lui si a partidului sau. O situatie ce trezeste simpatia ce o simtim pentru d`Artagnan atunci cand este inconjurat de 10 soldati.

Iar acesti soldati fac orice sa-l tranteasca la pamant: de la struto-camile liberal-sociale-maghiare-soviniste la recentul clip cu lovitura pe care presedintele o aplica unui copil.

Inainte sa ne intrebam daca e trucat sau nu, ar trebui sa ne punem alte intrebari care merita luate in considerare:
– de ce a iesit acum in presa, la cinci ani de la eveniment?
– sunt atatia care il urasc pe Basescu, cum s-au abtinut atata timp? Puteau sa-l faca public atunci cand a fost demis si sa scape de Basescu in 2007.
– de ce martorii prezenti acolo (in afara lui Patriciu) sustin ca nu a fost nicio lovitura?
– de ce Patriciu spune ca l-a lovit de doua ori cu pumnul, cand copilul spusese ca a fost impins?
– de ce Geoana refuze sa se pronunte?

Toate acestea ma fac sa cred (e doar parerea personala) ca e un film trucat si arata un singur lucru: ca Patriciu si acolitii lui sunt niste oameni josnici, la fel de josnici ca Basescu. Spun asta cu regretul unui om care si-a dat votul lui Antonescu si liberalilor, constient de faptul ca va fi decontat de sponsorii acestora. Regretul unui alegator suparat ca Antonescu il considera un fel de robotel teleghidat care raspunde la comenzi in fiecare duminica de alegeri (restul timpului fiind pe pauza, neimportant).

Alta intrebare: cum isi permite Antonescu sa isi transfere voturile lui Geoana, sa-si trateze alegatorii ca pe niste monede de schimb spre profitul lui, doar niste ustensile aflate la indemana in perioada alegerilor? Imi pare rau, dar doar de dragul a doi ochi albastri nu am sa votez PSD-ul, cum spune ordinul lui Antonescu. Poate vot alb?

As vrea sa trec peste apocalipsa si sa fiu in seara de 6 decembrie: fie ajunge Basescu presedinte si iar e haos in parlament, iar ramanem fara guvern, poate chiar alegeri parlamentare anticipate (ar avea dreptul sa dizolve parlamentul), fie ajunge Geoana presedinte si avem un guvern de taraba PSD-PNL-UDMR, un premier absolvent de fizica (dar gospodar!), cearta previzibila intre PSD si PNL, ruperea coalitei, curtarea PD-L-ului, o noua guvernare si motorul dialectic reintra in functiune. Politica te invata sa crezi in eterna reintoarcere: fie a PSD-ului, fie a PD-L-ului.

Dar pana atunci nu putem trai, caci sunt alegeri prezidentiale.

Sursa: Renne

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. Adrian Popa says:

    Indeed my friend! 🙁

  2. Alina Stanca says:

    Excelent!

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.