Chavez recunoaste ca s-a operat de cancer

Scris de

Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez a dezvaluit faptul ca a suferit o interventie chirurgicala de extirpare a unei tumori, in cadrul primului discurs de cand s-a dus in Cuba pentru tratament.

Speculatiile privind sanatatea lui s-au raspandit de cand a parasit Venezuela acum trei saptamani pentru ceea ce oficialii au declarat drept o operatie de abces pelvian. Absenta lui a obligat Venezuela sa amane o intalnire regionala. Acesta a declarat ca starea lui a evoluat multumitor in timp ce a primit un tratament complementar menit sa combata celulele morbide, si in consecinta se afla pe drumul catre o recuperare completa.

“Le sunt profund recunoscator venezuelenilor pentru ca si-au aratat solidaritatea”, a spus Chavez, numind aceasta experienta “o noua batalie pe care viata a asezat-o inaintea noastra”. El si-a incheiat discursul printr-un slogan revolutionar folosit de obicei de catre Fidel Castro: “Totdeauna mai departe spre victorie! Vom invinge!”.

Dupa aceea, vicepresedintele Venezuelei, Elias Jaua, a spus ca guvernul este unit si ca reformele presedintelui vor fi aplicate in ciuda starii sale de sanatate, adaugand: “Nu este momentul sa dam inapoi, este timpul sa avansam”.

Autor: Adriana Serban

Sursa: BBC
Sursa foto: Notes of This Native Son

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.