Gadhafi e aparat de femei

Scris de

Liderul libian Moammar Gadhafi cheama noi voluntari sa-l sprijine in lupta cu rebelii care incearca sa puna capat regimului sau, iar femei de toate varstele raspund. Femeile din apropierea fortaretei de la Tripoli au mers in Bani Walid pentru a se antrena cu arme, ceva obisnuit pentru o tara in care tinerele fete fac instructie militara in scoli.

In vreme ce atacurile aeriene NATO si rebelii continua lupta impotriva lui Gadhafi, el se foloseste de tot ce poate pentru a-si pastra puterea. La Bani Walid, femeile sunt instruite sa-si apere tara si conducatorul, dupa cum declara Faraj Ramadan, o femeie care antreneaza celelalte femei sa manuiasca armele.

Fatima Masoud (40 de ani) spune ca ii place antrenamentul si ca lasa in fiecare zi la ora 16 munca de tesatorie pentru a veni sa se antreneze. “Imi place sa ma antrenez si sa-mi apar tara, iar acum invat femei de toate varstele sa foloseasca arme.”

Nu se stie sigur cate au raspuns chemarii lui Gadhafi sau cate au absolvit pregatirea militara de la Bani Walid. Insa femeile lupta de partea fortelor guveramentale. “Nu subestimati nicio femeie din Libia, tanara sau batrana,” a spus una dintre acestea, dorind sa-si pastreze anonimatul. “Femeia inca e capabila sa faca mai multe decat crezi.”

Autor: Adriana Serban

Sursa: CNN
Sursa foto: Chinadaily

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.