FMI cauta noi solutii pentru a scoate din criza zona euro

Scris de

Cele 187 de state membre ale Fondului Monetar International (FMI) au incercat, in cadrul intalnirii de la Washington, sa lase deoparte divergentele legate de criza economica mondiala si sa gaseasca solutii pentru a o stopa.

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a afirmat ca nimeni nu a fost invinovatit pentru situatia actuala, dar a atras atentia asupra dificultatilor Greciei de a-si achita datoriile, ceea ce ar putea agrava criza. Tarile zonei euro s-au angajat in fata statelor membre FMI sa faca tot posibilul pentru a depasi impasul si pentru a asigura stabilitatea financiara a zonei euro in ansamblul sau.

Pentru zona euro, totul depinde de acordul stabilit in data de 21 iulie, intre sefii de stat si guvern la Bruxelles, acord ce va trebui ratificat pana la jumatatea lunii octombrie.

Statele Unite si China considera insa masurile insuficiente, propunand solutii suplimentare, rapide si mai credibile pentru a reda increderea in pietele financiare europene.

In mijlocul acestor curse mondiale, Christine Lagarde a prezentat un plan de actiune. Ea propune discutarea nevoilor FMI-ului, justificand ca resursele de care dispune sunt insuficiente pentru a statisface necesitatile tarilor vulnerabile sau ale victimelor colaterale ale crizei economice mondiale.

Autor: Oana Barbu

Sursa: Le Parisien
Sursa foto: Vie Femme

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. “FMI cauta noi solutii pentru a scoate din criza zona euro”.

    Se pare ca le-a gasit prin planul doamnei Lagarde= salvarea FMI-ului.

    “Ea propune discutarea nevoilor FMI-ului……..”

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.