Franta isi suspenda operatiunile in Afganistan dupa moartea a patru soldati

Scris de

armata

Patru soldati francezi au fost omorati si alti 16 raniti, astazi, 20 ianuarie, de catre un militar afgan in regiunea de est a Afganistanului, a declarat o sursa a serviciului de informatii afgan. Nicolas Sarkozy a confirmat moartea soldatilor si a anuntat suspendarea operatiunilor de instruire si asistenta a armatei franceza impotriva armatei afgane. “Nu pot accepta ca soldatii afgani sa traga in cei francezi”, a subliniat Nicolas Sarkozy. A fost ridicata si problema unei intoarceri anticipate a armatei franceze. El va discuta aceasta problema in timpul vizitei presedintelui afgan in Franta.

“Un barbat imbracat in uniforma afgana a deschis focul asupra francezilor, patru au fost omorati si 16 raniti in zona Tagab, din provincia Kapisa”, a precizat un responsabil al fortelor de securitate afgane. Anterior, Forta internationala a NATO (ISAF) a precizat intr-un comunicat ca patru soldati au fost omorati de un militar afgan, fara a le preciza nationalitatea. “Presupusul atacator a fost arestat”, a adaugat ISAF. Atacul s-a produs la ora locala 8:00, conform sursei afgane.

Autor: Ioana Brinzei

Sursa: Le Monde
Sursa foto: Voices

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.