Sarkozy: Grecia nu mai poate sa amane deciziile

Scris de

Grecia

“Zona euro este in pericol, trebuie ca ansamblul clasei politice grecesti sa inteleaga ca nu mai poate amana luarea deciziilor pentru a rezolva criza din tara”, a declarat astazi Nicolas Sarkozy. Aceasta declaratie intervine in timp ce Grecia negociaza cu Banca Centrala Europeana, Comisia Europeana si Fondul International si cu creditorii sai privati pentru a reda suflul economiei sale paralizate.

Atena a reluat astazi negocierile cu proprietarii privati de valori imobiliare si se se pare ca cele doua parti sunt aproape de un acord, care s-ar putea incheia in aceasta seara sau la sfarsitul saptamanii. Discutiile pentru o a doua transa a imprumutului european au inceput intre reprezentantii UE si ai FMI si ministrul de finante, Evangélos Venizélos.

Confruntata cu o scadenta de 14,4 miliarde de euro la 20 martie, Grecia se afla sub amenintarea de neindeplinire a obligatiilor, ceea ce pune in pericol toata zona euro.

Autor: Ioana Brinzei

Sursa: Le Monde
Sursa foto: Smh

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.