Fratele vitreg al presedintelui afgan a fost ucis

Scris de

Ahmed Wali Karzai, fratele vitreg al presedintelui Afganistanului, Hamid Karzai, a fost impuscat in casa lui din provincia de sud a Kandaharului de catre un bodyguard.

Presedintele Hamid Karzai a declarat la o conferinta de presa ca asasinarea fratelui sau, Ahmed Wali Karzai, reflecta suferinta poporului afgan. “In casele oamenilor din Afganistan, fiecare dintre noi sufera si speram, cu voia Domnului, sa indepartam aceasta suferinta si sa instauram pace si stabilitate”, a mai spus presedintele.

Ahmed Karzai a condus consiliul provinciei Kandahar si a adus instabilitate politica guvernului Karzai dupa o serie de declaratii, fiind implicat si in traficul de droguri. Moartea sa a fost confirmata de Zalmai Ayubi, purtatorul de cuvant al provinciei Kandahar, si de purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne, Sediq Sediqqi. Un membru al garzii sale de securitate l-a impuscat cu o arma AK-47.

Fiica primarului din Kandahar, Rangina Hamidi, a spus ca Ahmed Karzai a lasat in urma doi fii si trei fiice. Cel mai mic dintre ei s-a nascut acum o luna. “Plang din cauza acestui copil care nu-si va cunoaste niciodata tatal. Cati orfani si cate vaduve va mai crea tara asta?”

Ahmed Wali Karzai fusese tinta mai multor tentative de asasinat.

Autor: Adriana Serban

Sursa: CBCnews
Sursa foto: Radio Free Europe Radio Liberty

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.