Lanseaza Facebook o aplicatie pentru muzica?

Scris de

Un utilizator al Facebook a anuntat ca a descoperit  intamplator o noua aplicatie a Facebook pentru muzica, pe care a denumit-o “Vibes”.

Jeff Rose a gasit referinta la ‘vibes’ in codul Facebook pentru apeluri video din pura coincidenta. Barbatul voia sa vada daca noul video chat folosea aceeasi versiune pe care el o avea pe telefon, sau instalase o noua copie.

Si deci, curios din fire, a inceput sa caute si a gasit referinte la “Peep”, care este denumirea data pentru apelurile video si “Vibes”, numele posibil pentru un serviciu de muzica.

Rose a descoperit in interiorul fisierului FacebookVideoCalling.jar scripturi Java ce denumesc pluginul pentru video, com.facebook.peep si o alta aplicatie, com.facebook.vibes, legata de MusicDownloadDialog.

“Momentan se downloadeaza pluginul pentru video chat, denumit peep. Se pare ca se pregateste un nou plugin pentru viitor, ce are o aplicatie denumita Facebook Vibes” scrie Rose pe blogul sau.

Prezicerile pasionatului de software ar putea totusi sa devina realitate. Au existat niste presupuneri pe la inceputul anului cum ca Facebook va anunta o alianta cu Spotify, serviciul web de muzica. Si cum Spotify se deschide catre fanii muzicii din SUA iar numarul utilizatorilor Facebook este de 750 de milioane, “targul” ar putea fi mai mult decat avantajos pentru casele de discuri.

Saptamana trecuta, Facebook a anuntat parteneriatul cu Skype si a lansat astfel video chat-ul pentru reteaua de socializare.

Google+ a lansat pe 28 iunie Hangouts – “Skype-ul” Google, ce permite conferinte video cu pana la 10 persoane.

Mai intai a fost reteaua, apoi grupurile, apoi video chat-ul. Urmeaza oare muzica? Google si Facebook par sa se afle intr-un joc constant de sah, iar parteneriatul dintre cel din urma si Skype aduce Facebook si mai aproape de Microsoft.

Cine oare va iesi invingator in lupta cot la cot?

Autor: Andrada Florea

Sursa: Dailymail
Sursa foto: Funny Grins

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.