Gaddafi poate ramane pe teritoriul Libiei

Scris de

GaddafiLiderul libian, Muammar Gaddafi, ar putea ramane pe teritoriul tarii daca renunta de bunavoie la putere, a declarat ministrul de externe britanic, William Hague.

Conform ministrului de Externe, Gaddafi poate evita exilul dupa terminarea mandatului daca renunta la orice alte conditii politice. Declaratia ministrului a venit dupa ce indicase, in repetate randuri, posibilitatea parasirii tarii odata cu inchierea misiunii politice.

Potrivit BBC, Consiliul National de Tranzitie (CNT) nu mai este atat de strict in ceea ce priveste expulzarea lui Gaddafi si a clanului sau de pe teritoriul Libiei.

In luna februarie, in Libia au avut loc confruntari armate intre trupele colonelului Gaddafi si cei rasculati impotriva sa. In 19 martie pe teritoriul Libiei a avut loc prima operatiune militara internationala. Aceasta a debutat la doua zile dupa decizia Consiliului de Securitate ONU de a recurge la forta pentru protejarea cetatenilor libieni.

Autor: Flori Vangu

Sursa: RIA Novosti
Sursa foto: RIA Novosti

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.