Germania a recunoscut oficial guvernul rebelilor libieni

Scris de

Germania a recunoscut luni Consiliul National de Tranzitie drept reprezentantul legitim al Libiei. Anuntul a fost facut de ministrul de externe german Guido Westerwelle in timpul unei vizite la Benghazi, oras controlat de rebeli.  Recunoasterea are o insemnatate deosebita, avand in vedere faptul ca Germania a fost reticenta in a se implica in conflict si nu a luat parte la actiunile militare NATO.

“Consiliul National de Tranzitie reprezinta in mod legitim poporul libian”, a spus Westerwelle dupa ce a ajuns in Benghazi. “Sprijinind acest consiliul sprijinim construirea unei tari democratice”, a adaugat acesta.

Germania va deschide o misiune in Benghazi impreuna cu Statele Unite, Uniunea Europeana, Natiunile Unite, Marea Britanie, Franta, Spania, Malta si Qatar.

Dupa ce a devenit membru nepermanent in Consiliul de Securitate de la ONU in ianuarie 2011, Germania si-a surprins aliatii prin abtinerea de la votul rezolutiei care interzicea zborurile deasupra Libiei si atacurile aeriene pentru a proteja populatia civila de fortele Colonelului Muammar Gaddafi. Guvernul german si-a justificat atunci pozitia declarand ca se opune oricarei interventii militare impotriva Libiei si ca atat scopul misiunii cat si identitatea si motivatiile rebelilor sunt neclare.

Autor: Denisa Udrea

Sursa: The New York Times
Sursa foto: ayman.iyobo.com

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.