Facebook ia in considerare o oferta publica initiala de 100 miliarde de dolari

Scris de

Gigantul social Facebook se va lista la bursa in primele trei luni din 2012, intr-o oferta publica ce va evalua compania la 100 de miliarde de dolari, potrivit CNBC, citat de Ubergizmo.

Aceasta va fi una dintre cele mai mari oferte publice initiale din istorie, depasind chiar si listarea Google de 23 de miliarde de dolari din 2004. Miscarea este de bun augur, din moment se estimeaza ca in mai 2012 Facebook va ajunge sa aiba 500 de investitori, ceea ce inseamna ca va fi obligata sa divulge informatiile sale financiare publicului.

Mai mult, Facebook da semne ca isi incetineste avantul, reteaua sociala pierzand in luna mai 6 milioane de utilizatori in SUA si alti 1,5 milioane in Canada, in vreme ce din Marea Britanie, Norvegia si Rusia au plecat mai mult de 100.000 de oameni, potrivit raportului Inside Facebook, citat de VentureBeat. La nivel mondial compania a inregistrat 11,8 milioane de “prieteni” noi, in scadere fata de cele 13,8 milioane adunate in aprilie.
Reteaua e aproape de a ajunge la 700 de milioane de utilizatori iar cresterea vine indeosebi din tari aflate in curs de dezvoltare, precum Mexic, Brazilia, Filipine, India.

De mentionat, nici macar Cisco nu are o capitalizare de 100 de miliarde de dolari si produce anual un profit net de 7,8 miliarde de dolari in 2010 la venituri de 40 de miliarde de dolari.
Facebook estimeaza ca va avea in acest an venituri de 4 miliarde de dolari si un profit operational inainte de deprecieri, amortizari si taxe de 2 miliarde de dolari.
Recent, un grup de investitori a pus la vanzare un pachet de actiuni de un miliard de dolari, evaluand mai intai compania la 90 de miliarde de dolari. Vazand ca n-au cumparatori, ulterior ei au ales sa scada evaluarea la 70 de miliarde de dolari.

Sheryl Sanders, directorul operational al Facebook, declara luna trecuta ca o oferta publica initiala este “un proces inevitabil” si “urmatorul fapt care se va intampla”.

Sursa: Ubergizmo
Sursa foto: Ubergizmo

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.