Google face evaziune. Obama inchide ochii

Scris de

Saptamana trecuta, presedintele SUA si-a facut timp pentru a da o raita pe la sediile gigantilor IT din Silicon Valley. Google a fost acuzata de curand ca a facut evaziune fiscala “legala” care se ridica la suma astronomica de 3,1 miliarde de dolari. Totusi, presedintele SUA, Barack Obama, nu a pomenit nimic despre asta in discursul pe care l-a tinut la sediul general din Mountain View al companiei. Ba mai mult, nu a avut decat cuvinte de lauda pentru gigantul serviciilor online.

Motivul pentru care Obama s-a abtinut de la comentarii vizavi de practicile companiei este acela ca multi executivi Google au sustinut cu fonduri importante Pardidul Democrat (din randurile caruia provine presedintele) din SUA in alegeri si ca inca il mai sustin. Totusi, practicile unor companii precum Google sau Microsoft, de ocolire a fiscului, costa statul american circa 60 de miliarde de dolari pe an, potrivit calculelor agentiei de stiri Bloomberg.

Sursa: TG Daily
Sursa foto: Zimbio

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] In plus, Google a fost acuzat recent de fiscul american (IRS) de o evaziune fiscala de 3,1 miliarde de dolari. […]

  2. […] faci evaziune fiscala esti om rau, dar stiai ca si Google face evaziune? De miliarde. Si legal. Stirea e cam veche, dar presupun ca si acum e la […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.