Gordon Brown a blocat acordarea titlului de cavaler pentru Steve Jobs

Scris de

Fostul premier britanic Gordon Brown a blocat in 2009 acordarea titlului de cavaler pentru directorul Apple Steve Jobs, dupa ce acesta a refuzat sa vorbeasca la o conferinta a Partidului Laburist, scrie The Telegraph, care citeaza un fost parlamentar.

Jobs a fost propus pentru onor datorita serviciilor aduse tehnologiei. Apple e creditata pentru inventarea calculatorului personal in forma moderna pe care o cunoastem azi (desi e o idee luata de la Xerox) iar in perioada recenta Jobs a fost cel din spatele iPod, iPhone si iPad.

Potrivit fostului parlamentar laburist, “Apple a fost singura companie globala care sa creeze produse splendide deoarece a pus mereu designul drept o componenta cheie asupra a tot ceea ce a produs. Niciun alt director nu a aratat o asemenea dedicatie”.

Apple stia de propunere iar aceasta a ajuns in stadiile finale de aprobare pana ce totul s-a incurcat in politic in Marea Britanie. Mai exact, Jobs a refuzat sa participe la o conferinta laburista pe motiv ca ar putea fi interpretata drept un sprijin pentru Gordon Brown. Un purtator de cuvant al fostului premier a spus ca acesta nu a blocat acordarea rangului de cavaler.

In 2005 englezii l-au facut cavaler pe Bill Gates, co-fondatorul rivalei Microsoft. Bono, solistul trupei U2 si fost investitor la Palm, are si un astfel de rang.

Jobs este in concediu medical de la inceputul acestui an dar se implica in continuare in dirijarea viitorului Apple.

Si desi nu a primit titlul de “sir”, el ramane cavalerul in armura stralucitoare al industriei IT.

Sursa: The Telegraph
Sursa foto: www.mycosmicdna.com

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Apple iar aceast mod de operare a fost impus chiar de Jobs. The Telegraph a relatat anul trecut ca insusi Steve Jobs a fost propus pentru a i se acorda titlul de cavaler, dar premierul britanic din 2009, Gordon Brown, a refuzat sugestia dupa ce Jobs a nu a dorit sa […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.