Ive, guru-ul designului de la Apple, a fost facut cavaler

Scris de

Jonathan Ive, seful designului de la Apple si geniul din spatele iPod sI iPhone, a primit titlul de Cavaler Comandor al Imperiului Britanic, scrie BBC.

Este pentru a doua oara cand guru-ul Ive este decorat. El a primit titlul de Comandant al Imperiului Britanic in 2005. Ive s-a declarat “recunoscator”. Inginerul este cunoscut pentru relatia apropiata avuta cu Steve Jobs. Co-fondatorul Apple insusi a recunoscut in biografiei sa oficiala scrisa de Walter Isaacson ca Ive “are mai multa putere” decat oricine altcineva de la Apple iar aceast mod de operare a fost impus chiar de Jobs.
The Telegraph a relatat anul trecut ca insusi Steve Jobs a fost propus pentru a i se acorda titlul de cavaler, dar premierul britanic din 2009, Gordon Brown, a refuzat sugestia dupa ce Jobs a nu a dorit sa vorbeasca la o conferinta politica.

Fiind cetatean britanic, Ive se poate numi acum Sir Jonathan.

Update: Ive are 44 de ani, s-a nascut in 1967 la Londra si este vicepresedinte pentru design industrial la Apple. Mintea sa sclipitoare este cea care a conceput modul in care arata principalele produse ale gigantului american: iMac, MacBook Pro, ultra-usorul si subtirelul MacBook Air, dar si noul hit – tableta iPad. Lucreaza din 1992 la Apple.

Sunday Times l-a numit in 2005 unul dintre cei mai influenti britanici din afara granitelor in vreme ce The Daily Telegraph l-a numit in 2008 cel mai influent britanic din America. MacUser cerea in 2006 ca Ive sa ajunga director general al companiei dupa ce Steve Jobs se va retrage pentru ca personifica cel mai important element prin care Apple s-a remarcat: designul. Totusi, a fost numit Tim Cook.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: www.koukouvagia.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.