In ciuda negocierilor, talibanii afgani nu vor opri Jihadul

Scris de

Jihad

“Jihadul nu se va opri”, au afirmat astazi talibanii, recunoscand o “intensificare a eforturilor politice” cu participarea comunitatii internationale pentru a pune capat conflictului sangeros din Afganistan care dureaza de zece ani.

Recent, rebelii afgani s-au aratat dispusi, sub anumite conditii, sa deschida un birou de reprezentanta in strainatate pentru a negocia cu Statele Unite, un prim pas istoric din partea lor incepand din 2001. Insa asta nu inseamna oprirea luptelor, au prevenit rebelii intr-un comunicat, ale caror atacuri in tara nu s-au oprit nici in ultimele saptamani.

Talibanii, “in acord cu cererile natiunii, conduc Jihadul de mai mult de un deceniu si jumatate pentru a stabili un guvern islamic”. “Pentru a atinge acest scop si a aduce pace si stabilitate in Afganistan, Emiratul islamic al Afganistanului si-a intensificat eforturile politice in ultima vreme. Au loc negocieri cu comunitatea internationala pentru a rezolva aceasta situatie”, au adaugat ei. “Dar asta nu inseamna renuntarea la Jihad sau acceptare Constitutiei administratiei din Kaboul”, calificat drept un “yes-man” in versiunea engleza a acestui text publicat pe site-ul oficial taliban “Voice of Jihad”.

Autor: Ioana Brinzei

Sursa: Le Monde
Sursa foto: Zimbio

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.