Italia acuza NATO de neglijenta fata de libieni

Scris de

Italia a cerut  Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) explicatii cu privire la raspunsul negativ pe care aceasta l-ar fi dat cererii de ajutor pentru o ambarcatiune cu 300 de imigranti libieni.

Ministerul de Externe, prin persoana lui Franco Frattini, a cerut Aliantei Nord-Atlantice “modificarea mandatului misiunii de salvare a populatiei civile din Libia”. Acelasi minister a propus ca in rezolutiile 1970 si 1973 ale Natiunilor Unite sa se ia in considerare tutela si ajutorul  pentru cei care, din cauza razboiului, sunt obligati sa se imbarce pe mare, punandu-si vietile in pericol.

Vinerea trecuta, imigrantii paraseau Libia la bordul unei nave. La cateva ore de la plecare, motorul s-a defectat si, timp de sapte zile, acestia au mers in deriva. In tot acest timp, zeci de pasageri au murit de foame si de sete, cadavrele fiind aruncate in mare.

Primul ajutor de care imigrantii au beneficiat a venit din partea unui vas cipriot, care a anuntat autoritatile prezente in zona. In apropiere se afla si un vas al NATO  care se pare ca ar fi raspuns negativ, situatie care a indignat autoritatile italiene. Acestea au fost si cele care au ajutat imigrantii sa ajunga pe coasta insulei Lampedusa, desi procesul a fost unul indelungat, din cauza distantei de 90 de mile. In ambarcatiune au fost gasite 25 de persoane decedate si alte 271 fara documente.

Autor: Oana Barbu

Sursa: La Razon
Sursa foto: SDA

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.