ONU acuza Libia de crime de razboi

Scris de

O comisie de ancheta a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului a adunat probe care dovedesc comiterea crimelor de razboi in Libia.

Consiliul ONU pentru Drepturilor Omului  a adaugat  ca fortele opozante libiene le-au furnizat multe dintre probele incriminatorii, probe care au fost intarite de documente descoperite chiar de comisie. Raportul comisiei de ancheta se sprijina pe declaratiile facute de 350 de persoane din intreaga tara si pe mii de documente, fotografii si imagini video.

Expertii au examinat numeroasele alegatii care vizau  utilizarea fortei in mod excesiv, comiterea crimelor comandate, existenta cazurilor de tortura, a abuzurilor sexuale, a atacurilor impotriva civililor, utilizarea copiilor-soldat sau chiar suprimarea libertatii de exprimare.

“Comisia si-a exprimat ingrijorarea cu privire la abuzurile infaptuite de cele doua parti aflate in conflict, indemnandu-le sa respecte cu rigurozitate drepturile si libertatile omului, respectiv dreptul umanitar international “, a adaugat forumul de la Geneva care reuneste 47 de tari.

Aceasta ancheta s-a realizat dupa ce, la inceputul acestui an, Libia s-a confruntat cu o serie de proteste si manifestatii violente care au degenerat intr-un razboi.

Autor: Oana Barbu

Sursa: France 2
Sursa foto: Day Life

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.