Gradinaritul de marijuana se invata la magazin

Scris de

marijuanaUn magazin care furnizeaza unelte de gradinarit pentru cannabis a fost deschis in Phoenix, Arizona, la scurt timp dupa legalizarea marijuanei medicale.

“Vindem tot, cu exceptia plantei in sine. Vindem produse si servicii pentru ca oamenii sa isi cultive medicamentele intr-un mod sigur si responsabil”, a spus Dhar Mann, fondatorul companiei weGrow, care a adus franciza si in Phoenix.

Supermarketul se intinde pe o suprafata de aproape 2000 de metri patrati si ofera nu doar produse, ci si asistenta medicala pentru persoanele care vor sa-si creasca propriile plante. Se vinde pamant, lampi cu lumina speciala, vase concepute pentru cresterea corespunzatoare a marijuanei. In plus, in magazin se afla intotdeauna un medic gata sa dea aprobare pentru cultivarea de cannabis celor care inca nu au primit-o.

Persoanele care au consimtamantul sa creasca “iarba” au nevoie de un tratament alternativ pentru tot soiul de afectiuni, cea mai des intalnita fiind durerea cronica. In Arizona, aproape 4000 de persoane au primit un astfel de certificat medical, dintre care trei sferturi sunt barbati.

Arizona este al saisprezecelea stat din Statele Unite ale Americii, fara Districtul California, unde este permisa folosirea cannabisului ca tratament. Cu toate acestea, Dennis Burke, avocat din partea statului Arizona, a precizat ca vinderea, distributia si cultivarea marijuanei raman delicte federale.

Compania weGrow nu da insa inapoi, planuind sa mai deschida francize in statele California, Colorado, Michigan. Primele magazine, supranumite chiar in materialele de presa ale firmei “Home DePot” sau “Wal-Mart-ul ierbii”, se afla in orasele Oakland si Sacramento, din California.

Autor: Andra Jipa

Sursa: Reuters
Sursa foto: Cigarettes Flavours

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.