A murit Hugo Chavez, presedintele Venezuelei

Scris de

Presedintele Venezuelei Hugo Chavez a murit ieri, a declarat vicepresedintele Nicolas Maduro, dupa o „domnie” de 14 ani la conducerea tarii.

Anterior, Maduro a anuntat ca Chavez a fost „infectat” cu cancer de catre inamicii sai „imperialisti”. Liderul socialist isi revenea dupa o operatie efectuata in Cuba in luna decembrie si doi ani de lupta contra bolii. Chavez a suferit multiple complicatii, inclusiv sangerari neasteptate si o infectie respiratorie. Maduro a mai anuntat ca a expulzat un atasat al Ambasadei SUA la Caracas sub acuzatia de conspiratie la revolta impotriva regimului. Un purtator de cuvant al Departamentului american al Apararii l-a identificat pe acesta drept colonelul David Delmonaco si a mentionat ca se afla deja pe drumul spre casa.

Urmeaza alegeri anticipate in urmatoarele 30 de zile. Profitand de resursele bogate de petrol ale tarii, Chavez a intarit constant legaturile cu regimurile anti-americane, de la Cuba si Nicaragua pana la Ecuador si Bolivia.

Sursa: Reuters
Sursa foto: scrapetv.com

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.