Romania a primit echipamente de detectare a radiatiilor de la SUA

Scris de

Radiation_DectorStatele Unite au oferit Romaniei aparatura de monitorizare a radiatiilor care sa ajute statul european sa combata traficul ilegal cu dispozitive si combustibili nucleari precum uraniul si plutoniul, a anuntat U.S. National Nuclear Security Administration.

Dispozitivele, portabile, alaturi de doua automobile van cu tehnica avansata de detectie, vor fi folosite de catre politistii romani de frontiera.

Echipamentele au fost oferite prin intermediul programului de aparare american NNSA Second Line. „In mainile partenerilor nostri din Politia de Frontiera a Romaniei, acest echipament va ajuta la prevenirea si descurajarea traficului ilicit cu materiale nucleare dar si in lupta impotriva proliferarii armelor de distrugere in masa”, a declarat primul-adjunct al NNSA, Ken Baker. Acesta a adaugat ca SUA va oferi in timp si echipamente stationare care sa fie montate la punctele de frontiera.

Pana acum, prin intermediul NNSA Second Line, Statele Unite au furnizat echipamente de detectie a radiatiilor in peste 200 de locatii din intreaga lume.

U.S. National Nuclear Security Administration nu aspus daca dispozitivele au fost furnizate gratuit sau nu.

Sursa: Global Security Newswire

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.