Rusia a trimis trupe in Afganistan

Scris de

Oau! La asta chiar ca nu ma asteptam. Rusia a trimis trupe in Afganistan pentru a oferi suport SUA si aliatilor sai. Efectivele nu sunt combative, ci au rolul de a-i antrena pe militarii afgani in lupta impotriva insurgentilor. De asemenea, Rusia a trimis si un numar de elicoptere care sa serveasca sub comanda NATO. Iar generozitatea brusca a statului estic nu se opreste aici. Puterea estica ia in considerare si deschiderea granitelor pentru convoiale NATO, atacate tot mai des atunci cand trec prin Pakistan. Pare de necrezut, asa-i? Dar uite ca se intampla. Oare sa insemne acest lucru o noua apropiere a Rusiei fata de Occident, odata ce problemele sale economice s-au agravat si politica bocancului nu mai merge? Vom vedea curand, ca tot se apropie iarna si Rusia prinde iar cu ambele brate robinetul de gaze. Un alt motiv pentru care rusii ajuta NATO ar putea fi acela ca spera ca eventualele concesii facute Vestului i-ar putea determina pe americani sa renunte sau sa limiteze proiectul scutului antiracheta din Estul Europei.

Rusia are si o problema “personala” in Afganistan. Intre 1979 si 1988 si-a cam luat bataie pe acest front de la Mujahedini. Pe atunci aliatii dusmanilor Rusiei sunt cei pe care Federatia ii sustine acum: SUA si Marea Britanie.

Sursa: Slate
Sursa foto: Army.mil

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.