Rusia si Ucraina – acord secret pentru impartirea Republicii Moldova?

Scris de

Deputatul Oleh Bilorus, membru al Blocului Iulia Timosenko (BYT), a acuzat presedintii Rusiei si Ucrainei de intelegeri secrete legate de impartirea Republicii Moldova.

Presa rusa l-a citat pe Bilorus, spunand ca Transnistria ar trebui sa devina parte a Ucrainei, iar Republica Moldova s-ar putea reintoarce in sfera de influenta a Rusiei, ca urmare a presupusului acord dintre presedintii celor doua tari.

“Conducerea Ucrainei a adoptat o noua pozitie cu privire la Transnistria, care este pozitia Rusiei. In ciuda declaratiilor despre pastrarea integritatii teritoriale a Republicii Moldova, pozitia Ucrainei s-a schimbat. Nu este niciun secret ca statul vecin considera necesara aceasta pozitie: luati Transnistria si dati-ne Republica Moldova”, a declarat Bilorus.

Administratia prezidentiala a Ucrainei a respins insa declaratiile lui Bilorus: “Este o provocare, ca si restul provocarilor din partea BYT”, sustine Hanna Herman, adjunctul sefului administratiei prezidentiale de la Kiev. Herman este de parere ca BYT nu suporta sa vada succesul Ucrainei in politica externa si creeaza aceste “provocari”, incercand sa destabilizeze procesul de iesire a Ucrainei din criza.

Sursa: Kyivpost
Sursa foto: Kyivpost

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.