Energia viitorului: bacteriile care transforma petrolul biodegradat in gaz metan

Scris de

Oamenii de stiinta vor sa foloseasca microorganisme care sa transforme zacamintele epuizate de petrol, care nu mai sunt active, in gaz metan ce sa fie extras si folosit la producerea de energie electrica si termica.

Mare parte a rezervelor de petrol ale lumii se afla in depozitele de sisturi bituminoase din Alberta, Canada, si Venezuela. Daca pana acum titeiul se exploata pompand apa sau abur in zacaminte pentru a pompa “aurul negru” la suprafata, o serie de microbiologi vor sa foloseasca un procedeu natural pentru a mai stoarce o parte de energie. In natura exista o serie de bacterii care transforma petrolul in gaz metan. Cercetatorii vor sa accelereze fenomenul, astfel incat sa se extraga gazul natural.
Luca Tehcnologies este o companie din Colorado care vrea sa implementeze aceasta idee.
In operatiuni tipice, doar 20-50% din cantitatile de titei dintr-un zacamant sunt extrase. Cum scade presiunea, se trece mai departe.

Si pana acum, Luca Technologies, chiar a reusit: lucrand pe 10.000 de acri de straturi abandonate de carbune in Wyoming. Gazul produs aici a fost de ajuns pentru a incalzi 20.000 de case intr-un an, potrivit directorului Mark Finkelstein. Numai nisipurile din Athabasca 1.700 de miliarde de barili de petrol biodegradat. Actualele campuri parasite pot furniza de zece ori mai mult decat petrolul gasit in platforma continentala marina.
Compania are ca investitor concernul german BASF, cel mai mare conglomerat din industria chimica al lumii.

Sursa: New York Times
Sursa foto: www.uncoveror.com

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.