Speranta romanului

Scris de

Aproape inecat si dus de valvataie solutia romanului nu este datul din maini si din picioare, ci speranta gasirii unei alte solutii. Va seca poate raul asa subit printr-un ordin dumnezeiesc, gandeste omul nostru la care apa a inceput sa-i intre de acum in plamani. Asa a gandit probabil si guvernul in luna ianuarie. Aflam asta de la nimeni altul decat fostul ministru al finantelor, domnul Vladescu:

Inca din ianuarie am avut discutii despre necesitatea reducerii bugetului. E o decizie extrem de greu de asumat politic. S-a sperat ca exista o alta solutie”, a explicat Vladescu. (sursa Gandul)

Ce solutie? Pai solutia dumnezeiasaca mai mult ca probabil. Domnul va face ca banii sa creasca din podelele palatului Victoria, din semintele de lei si euro, pe care domnul Boc si predecesorii domniei sale au iutat sa le semene. Mai mult decat atit, sacii cu seminte au fost carati cu viteza luminii de catre clientela de partid si de stat, semanaturile facandu-se prin cele mai moderne si mai actuale tehnici agricole direct in buzunarele acestora. Ca o consecinta fireasca semintele de bani semanate in buzunare nu puteau nicidecum sa prinda radacini si sa creasca in parchetul palatului guvernamental. Asta spune logica unui copil de gradinita dar nu si logica domnului Boc si al multor romani. Domnul Vladescu mai incearca sa-l si “perie” pe premier spunand:

“In ceea ce priveste capacitatea lui Emil Boc de a intelege complexitatea economiei romanesti, dificultatile ei, intr-un an de criza cred ca exista o limita care e generata de pregatirea domniei sale, de faptul ca a fost nevoit sa preia economia romaneasca intr-un moment de criza. Vorbesc despre o intelegere limitata intr-o perioada de criza“, a mai declarat Vladescu. (sursa¬†Gandul)

Capacitate limitata de intelegere a premierului fata de economie in timp de criza? Eu cred ca domnul Vladescu glumeste. Oare ce capacitate de intelegere i s-ar putea atribui unui taran care-si arunca semintele in mare, asteptand mai apoi ca recolta sa-i creasca pe camp? O capacitate de intelegere romaneasca desigur, intalnita cu precadere la cei ce conduc aceasta tara, precum si la cei care-i voteaza. Personal am terminat de-o groaza de ani gradinta, dar traind fortat de imprejurari in Romania,  am incercat totusi sa-mi prezerv prin lupte crancene acea mentalitate. Ea imi spune azi exact ce imi spunea si atunci: Culegi intotdeauna ceea ce semeni si numai acolo unde semni, asta chiar si cu ajutorul CELUI DE SUS.

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.