Talibanii continua razbunarea lui Bin Laden

Scris de

Talibanii pakistanezi se tin de promisiune. In noaptea de duminica spre luni, in jurul orei 23, talibanii pakistanezi au atacat baza aeronavala Meheran din Karachi. In urma atacului, cel putin 12 militari pakstanezi au fost raniti de un commando de talibani, aliati ai gruparii Al-Qaida. Armata a reusit sa preia controlul bazei la amiaza.

Folosindu-se de arme usoare si de lansatoare de rachete, talibanii pakistanezi au distrus doua avioane de monitorizare P-3C Orion oferite de Statele Unite, asa cum a explicat un purtator de cuvant al Marinei. Unsprezece militari ai Marinei si un soldat al unitatii Rangers au fost raniti, dupa cum arata bilantul oficial. Luni, dupa mai bine de 13 ore de la inceputul atacului, agresorii au fost inchisi intr-una dintre cladirile bazei, fiind incercuiti de soldati.

Este al treilea atac revendicat de talibanii pakistanezi care urmaresc sa razbune asasinarea liderului gruparii teroriste Al-Qaida, Osama bin Laden. Acesta a fost ucis de trupele speciale americane, la inceputul lunii mai. Atacul se produce intr-o perioada tensionata pentru armata pakistaneza, blamata pe de o parte de Washington, iar pe de alta parte de opinia publica, anti-americana.

Autor: Oana Barbu

Sursa: Le Parisien
Sursa foto: Getty Images

Etichete: , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.