Un barbat din Kuweit, arestat pentru critici pe Twitter

Scris de

Nasser Abul a fost retinut de politie joi, in Kuweit, dupa ce a criticat guvernul Bahrainului si Arabiei Saudite pe site-ul de socializare Twitter.

Barbatul a postat pe site comentarii prin care isi manifesta nemultumirea atat fata de familiile regale ale Bahrainului si Arabiei Saudite, cat si fata de oprimarea violenta a protestelor anti-guvernamentale de catre autoritati. De asemenea, el a inserat pe Twitter si o serie de imagini, in care erau infatisati activisti ai democratiei omorati cu brutalitate in timpul protestelor.

Tal Pavel, expert in mediul online islamic, spune ca Abul nu este primul protestatar de pe internet arestat in Kuweit si fortat sa petreaca doua luni in inchisoare, pentru calomnierea prim-ministrului tarii. “Atingerea imaginii publice a functionarilor de stat este un subiect tabuu in Orientul Mijlociu. Publicarea pe Internet a unor critici sau informatii defaimatoare nu este posibila”, a precizat Pavel.

Cu toate acestea, Kuweitul are o reputatie buna in ceea ce priveste libertatea de exprimare. “Kuweitul nu este cunoscut ca inamicul numarul unu al internetului. Dimpotriva, el se afla in fruntea tarilor din regiune care protejeaza atat libertatea individului, cat si libertatea de expresie”, a continuat specialistul.

Bahrainul are o majoritate siita, dar in Kuweit si Golful Persic siitii sunt in minoritate. Intrucat activistii democratiei se folosesc de retelele de socializare online pentru a organiza dezbateri si pentru a planifica miscari anti-guvernamentale, atat Kuweitul, cat si alte state din Golf se tem ca nu cumva musulmanii minoritari sa castige teren. Liderii politici incearca totusi sa opreasca acest lucru si sa evite rasturnarile de situatie precum in Egipt sau Tunisia.

Autor: Alexandra Lopotaru

Sursa: TG Daily
Sursa foto: Ask Men

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.